Mijn naam is ….., ik ben 24 jaar oud, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben de productfotograaf en Instagrammer bij MindsZ.

Na een jeugd vol pesterijen, depressieve periodes, suicidale periodes en psychoses.. raakte ik, desondanks de jarenlange liefde, zorg en steun van mijn ouders, toch mijn pad kwijt. Ik verloor het grootste deel van mijn vrienden, ik stopte met mijn opleiding en had een Australisch slaapritme. Langzaam maar zeker verdween elke vorm van structuur en regie uit mijn leven. Ik had geen concentratie, kwam afspraken niet na en de afspraken welke ik wel na kwam, daar was ik consistent te laat.

Ik ging eindelijk naar de GGZ, maar door de copingsmuur die ik opgebouwd had, mijn depressie en niet passende hulpverleners.. was de progressie uitermate traag met veel ups en downs. Tot het moment dat ik een nieuwe psycholoog aanvroeg, de psycholoog bracht mij weer tot inzichten. Langzaam maar zeker kreeg ik weer zicht op wie ik was, wat ik wilde en hoe ik kon accepteren hoe het leven op dat moment voor mij was.

Hij hielp mij een boel om mijzelf te helpen, maar 1 van de grotere beren op mijn weg was en bleef werk/opleiding. Concentratie.. authoriteitsfiguren.. op tijd komen.. motivatie om te blijven komen.. omgaan met mensen, stress.. ik kreeg soms zelf bepaalde duistere neigingen.. dat was een drama.

Tot mijn gelukzaligheid kwam ik via de IPS terecht bij MindsZ. Een klein bedrijfje op een prachtige inspirerende locatie met een mooi ideaal. Hier werd er niet alleen gekeken naar mijn complicaties, juist vooral naar mijn competenties! We gingen samen op zoek naar hoeveel ik wilde werken, wat ik kon doen, wat ik leuk vond en al helemaal naar waar ik ál goed in was voordat ik mijn pad kwijt raakte.

Door de open en flexibele houding van de begeleiders en werknemers begon ik te wennen aan de structuur, de verplichtingen en de authoriteitsfiguren. Nog beter zelfs, de structuur werd iets waar ik zelf blij mee was, ik had weer een dag! De verplichtingen werden dingen waarmee zij mij vertrouwden en de authoriteitsfiguren kreeg ik respect voor omdat ze mij ook respect toonden en deels eigen authoriteit gaven.

Ik begon met een middagje, dit middagje werden er 2… 3.. 4… en vanaf afgelopen weekend werk ik niet alleen als productfotograaf maar ook in de winkel op de Californiëstraat voor mijn 5de middag!

Ik heb me op geen enkele werkplek ooit zo geïnspireerd, gerespecteerd en vertrouwd gevoeld. Ik ben hier geen cliënt, ik ben een werknemer. Ik ben ….., productfotograaf bij MindsZ.